Nå er det ikke bare sportslige båter vi er opptatt av her hos oss, og vi må jo derfor av og til slå et slag for andre flotte båter!

Båtmiljøet er naturligvis stort i Norge, og det er jo ikke så rart all den tid vi er ett av de landene i verden som har lengst kystlinje! Det er mange som søker båtlån og som er ute etter å skaffe seg sin egen balje som de kan dra ut på havet med og det er stor variasjon i hvilke båter folk er interessert i.

Trebåter har bestandig vært populære og det er et eller annet nasjonalromantisk med disse farkostene. Det er naturligvis langt mer arbeid med slike båter enn med andre båter, men allikevel er det mange som har en forkjærlighet for disse. Kanskje er ekstraarbeidet noe som folk ser på som positivt? Det faktum at trebåten trenger mye kjærlighet for i det hele tatt å kunne settes på sjøen. Pussing, lakking, bunnsmørning og mye mer må gjøres hvert år, men når båten er ferdig lakket er det ingen tvil om at den tar seg meget godt ut der den stevner utover fjorden en rolig sommerdag!

Det er kanskje slike ting som gjør at folk har en så stor kjærlighet for trebåtene, og det synes vi er veldig flott!

Uansett hva folk måtte foretrekke: skaff deg en båt og lev livet på havet, for det er lite som er så flott som å tilbringe en ettermiddag ute på sjøen når det er fint vær. Å nyte tiden i den store stillheten og kanskje fiske litt samtidig er rett og slett ren balsam for sjelen. Ta med deg en kjele og kok fisken du drar over ripa, og nyt den deilige maten på et flott svaberg. Nærmere naturen går det sannsynligvis ikke an å komme.