Når man skal kjøpe seg båt, og da snakker vi her om typen motorisert og noe større enn en vanlig småbåt, så vil det alltid være et spørsmål om finansiering og egenkapital. Når man er roer vil det bestandig være greit å eie en båt i tillegg slik at man kantrene på forskjellige steder samt at man kan ha med seg noen hjelpere i de tilfellene hvor det er nødvendig. Å da kunne lokke med egen båt kan derfor være veldig kjekt og som kan gjøre det enklere å få tak i assistanse når man skal på trening.

Man kan naturligvis søke i banken om lån og dette er det da også mange som gjør, men har man ikke egenkapital vil man kunne oppleve å bli nektet lån eller at det lånet man tilbys har en for høy rente. Man kan derfor skaffe seg egenkapital på andre måter – og da gjelder det å være oppfinnsom. Man kan høre med familien om å få låne pengene, man kan naturligvis spare selv eller man kan skaffe seg et forbrukslån. Ettersom en båt ikke trenger å koste all verdens vil et lån som er usikret ikke bli så stort, men det vil kunne hjelpe deg med å få en bedre rente på hovedlånet.

Når tilbakebetalingen starter er det bare ha full fokus på å betale ned forbrukslånet så fort det lar seg gjøre slik at du kvitter deg med det aller først. Det anadre lånet er såpass billig at det vil lønne seg å betale lengst på det. Det er et ordtak som sier at man skal sette pengene der hvor renten er høyest, og i et eksempel som dette vil det derfor være forbrukslånet.

Så har du behov for et båtlån er det bare å ta kontakt med banken din og spør hvordan de kan tilby deg den aller billigste renten. Får du beskjed om å skaffe deg egenkapital, ja, da gjør du det – enten på den ene eller den andre måten!