Å trene handler i stor grad om å være motivert, og motivasjon henter mennesker fra forskjellige kilder. De som trener for å bli best, enten i Norge eller verden, må derfor jobbe seg opp skritt for skritt.

Dette er en lang og møysommelig prosess, og å starte på bunnen vet nok våre aller beste roere alt om. Tenk bare på det arbeidet som Olaf Tufte har lagt ned! Vi trekker frem Tufte titt og ofte på sidene våre og det er en grunn til nettopp dét. Han har vist en ufattelig vilje og treningsiver over mange år, og medaljen han tok i doblesculler i Rio de Janeiro i fjor sommer var intet mindre enn imponerende. Det som kanskje er aller mest imponerende er følgende: han satser videre!

Roing trening Luzern

Hva er vel ikke mer motiverende enn å ro i Luzern!

Vel, tilbake til overskriften vår. Det som handler om motivasjon når det gjelder trening vil også handle om forandringer og variasjon i treningshverdagen. Å kunne reise på en treningsleir eller treningssamling en gang i løpet av året kan være utrolig viktig for motivasjonen. Det trenger ikke engang å være en offisiell samling, men kanskje en tur man tar for seg selv eller sammen med familien bare for å oppleve en avveksling. Kajakken kan man få på flyet og fraktet dit man vil, og hvis man trenger økonomisk backing kan for eksempel STK Finans AS være en god løsning! Muligheter finnes overalt, men hvis man skal finansiere en slik reise gjennom et lån må man vite at man kan stå for utgiftene som kommer etterpå.

Et tips: Luzern!

Et skikkelig godt tips når det kommer til reisemål for deg som vil trene roing vil naturligvis være Luzern. Som kjent arrangeres det World Cup der årlig og det er jo ingen tvil om at disse løpene foregår i fantastiske omgivelser. For deg som kanskje er i startgropen av karrieren kan det derfor være ekstra motiverende å trene der ettersom du vet at de aller fleste navnene innenfor idretten har svettet i den samme vannskorpen!

Å kunne ro i fred og mak på innsjøen i Luzern vil derfor kunne være et mål å spare til eller låne penger til å få gjennomført. Som sagt så er variasjon i hverdagen viktig for andre og i hvert fall gjelder dette for de som prøver å komme seg opp på toppnivå.

Tips: les mer om hva Luzern har å by på her.

Når du er blant de beste

Når du er blitt blant de beste i for eksempel Norge kan du høste fruktene av det arbeidet du har lagt ned, og da vil du få tilbud om treningsleire og andre turer som involverer trening og sosialt samvær med andre likesinnede treningsvillige.

Som kjent er det en lang vei til toppen og det krever at man jobber systematisk og hardt, men husk å ikke jobbe for hardt mens du er ung. Det er mange unge mennesker som brenner seg ut og som ikke klarer å hente seg inn igjen etter en slik smell. Du husker kanskje hvordan Petter Northug trente seg i senk høst og hvordan han ikke klarte å hente seg inn igjen til VM i Falun? Dette er en mann som har trent hardt hele sitt liv og som kan dette med trening – men som du ser så kan man allikevel gjøre alvorlige feil i treningsarbeidet.

Veien er lang og det er såvisst mange motbakker og utfordringer som venter, men med et godt gjennomtenkt opplegg kan alle klare det! Og for å få litt ekstra motivasjon: planlegg en litt ekstra fin tur hvert år – det kan lønne seg.