I enhver klubb vil det til enhver tid være et spørsmål om hvordan man skal få inn penger til kassen, og i enkelte tilfeller kan dette rett ut sagt være en pine. Alle har vel vært med på å arrangert pubkvelder, grillkvelder, St. Hansaftenfeiringer og stått i endeløse komiteer. Joda, vi vet alle hvordan det er, så hva kan man gjøre for å få litt ekstra penger inn i kassen? Det er mange måter man kan gjøre det på, og det er om å gjøre at det blir så lite arbeid som mulig med så stort overskudd om mulig. Umulig, sier du? Ikke nødvendigvis – man er bare nødt til å være litt frempå!

Først av alt er det om å gjøre å forberede seg, for nå skal dere i møte i en bank med tanke på lån til båt – rigg dere til i et skikkelig lokale slik som det dere ser hvis dere følger linken, og server gjerne mat – dette blir et viktig møte.

Når bankens representant sitter vel forsynt ved bordet og er klar til å få servert desserten – nemlig forslaget deres – er det på tide å sette inn støtet. Si at dere ønsker å lage en god finansieringsordning for de som vil kjøpe båter i distriktet – og kanskje spesielt de som er ute etter konkurransebåter som er relatert til klubbdriften. Tanken kan da være at de får en rente på lån som er lavere enn normalt. Si også at dere ønsker gode ordninger på båtkjøp generelt.

Hvis dette er noe banken vil være med på, så har dere vunnet en stor seier. Dere har da muligheten til å gå ut i media eller på sosiale kanaler og lokke til dere nye medlemmer. Tilby støttemedlemsskap, og forklar at ved å være medlem i deres klubb så kan de faktisk få rimelige lån når de skal kjøpe seg båt. Før du vet ordet av det har dere fått mange flere medlemmer og mange flere medlemmer betyr mer kontingent i klubbkassen. Dette er bare et enkelt forslag og når noen først har blitt medlem vil de gjerne holde seg i klubben.

Det er i alle fall verdt et forsøk, ikke sant?