nettstedet Closetobergen.no finner man en rekke flotte tur- og friluftsforslag som man kan benytte seg av om man befinner seg i Bergensområdet, og du vil faktisk bli overrasket over hvor mange fine muligheter som finnes like i nærheten av bykjernen.

Vi har lyst til å slå et lite slag for Bergen som turdestinasjon, og det skal vi gjøre her i denne artikkelen – vi holder tross alt til i det samme fylket!

I følge nettstedet, som er veldig informativt og oversiktig, finner vi som nevnt en rekke turforslag som man kan benytte seg av, og her er det ikke langt i mellom godbitene. For eksempel foreslås den klassiske turen opp til Ulriken, og selv om denne ikke er så langt unna byen, så er det naturligvis en tur man burde ha med seg. På fine dager kan man oppleve å nærmest gå i kø, men friluft er friluft, og bare det å komme seg ut en tur er skikkelig deilig og aldri et minus.

7-fjellsturen er også en klassiker og er et arrangement som årlig dras i gang av Bergen- og Hordaland turlag. Dette har blitt veldig populært og har blitt arrangert over 60 ganger. Hele vandringen er naturligvis en fysisk påkjenning og hele strekningen er totalt sett 3,5 mil! Stigningen er til sammen på saftige 2400 meter, så her kan man virkelig få kjørt seg.

De syv fjell omkranser som kjent Bergen og dette er en utrolig flott og spektakulær måte å bli kjent med nærområdet på! Ruten har i de 30 siste årene vært identisk og foregår i denne rekkefølgen: Lyderhorn, Damsgårdsfjellet, Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet til slutt. Dette er en dagstur og ikke noe man gjør unna i rekordtempo, og vanligvis bruker man rundt 8 timer på denne utflukten.

Hvis dette er for langt for deg så har du muligheten til å ta 4-fjellsturen i stedet for som arrangeres samme dagen. Turene starter i Gravdal og da er det den første toppen, Lyderhorn, som står for tur.