Dykking er en populær hobby over hele landet og med det næringsrike og yrende livet vi har i havet er ikke det så rart. Folk kjøper både båter og dykkerutstyr for å kunne oppleve det spennende livet under havoverflaten og hvis du noen gang har hatt lyst til å gjøre dette anbefaler vi bare at du griper muligheten for å komme i gang.

Hvis du utvikler en skikkelig interesse for denne hobbyen er det også muligheter for å skaffe seg arbeid som dykker og når du først har kommet dit hen har du kanskje Norges mest spennende arbeidsplass!

Hva kreves for å bli en såkalt yrkesdykker?

Det kreves ingenting spesielt egentlig utover det at man må være over 18 år og naturligvis ha dykkersertifikat. Dykkersertifikat kan man få på en rekke steder i Norge og ved et enkelt Google-søk finner du et sted i nærheten av deg hvor du kan da den nødvendige undervisningen.

Hvis du ønsker å få jobb som dykker så er naturligvis dette fullt mulig, men i starten er det kanskje enklest å få tak i deltidsjobber. Du kan også få utdanning til å bli dykkerinstruktør, og tenk bare tanken på å bli instruktør på en tropisk øy hvor du lærer turister å ferdes under vann! Er ikke det drømmejobben så vet ikke vi.

Nå er det jo de færreste som har muligheten til å realisere en slik drøm, og selv om noen klarer det så vil andre kanskje måtte nøye seg med mer tradisjonelle oppdrag. Hvis du er utdannet fra bygg- og anleggsbransjen som for eksempel platearbeider, vil det være mulig å finne seg jobb. Du kan søke om traineestillinger i Nordsjøen eller du kan kombinere fotoutdannelsen din med dykking. Jo mer kreativ og jo mer varierte oppdrag du kan tilby jo mer jobb kan du sikre deg.

Her gjelder det bare å bruke fantasien og å kunne tilby kundene de tjenestene de ønsker – ingenting er umulig!