Idrett er fantastisk og det er lite som varmer et hjerte mer enn å oppleve ren glede i forbindelse med sport! Det kan nesten være hvilken idrett som helst, og felles for disse er gleden som oppstår når man lykkes. Jeg minnes spesielt godt da Emil Meek sensasjonelt slo den brasilianske badboy’en Palhares etter å ha sluppet løs en storm av slag, før han eksploderte i glede da dommeren stoppet kampen. Fantastiske bilder å se og det kom vel et par tårer fra tøffingen også!

I tillegg skjedde det noe spesielt nå nylig som også fremkalte spontane gledesscener som var utrolig flott å se på: Baseballaget Chicago Cubs vant World Series for første gang på 108 år! 108 år med venting tok det, og da er det ikke så rart at et helt stadion eksploderte i vill jubel. Til og med fans fra andre lag ønsket at laget skulle lykkes, og da de gjorde det ble det en kollektiv feiring i byen – flere millioner mennesker beveget seg ut på gatene og sørger for himmelsk stemning i storbyen. Du ser det avgjørende øyeblikket i videoen under.

I helgen var det nok mange som gledet seg mye, og da er det fotballen jeg snakker om. Flere lag unngikk nedrykk og selv om dette ikke er noen stor prestasjon så ble det jubel flere plasser i landet – blant annet i Tromsø og på Lillestrøm. Glimt måtte ta den tunge veien ned, og da kom det kanskje noen tårer i fortvilelse.

Og når vi snakker om venting: blir det Liverpool som tar tittelen i England i år? Det er nok mange som går og drømmer om det, og har ikke sett gledesscener så lang så vil vi i hvert fall få gjøre det da.

Men inntil videre så hyller vi idrettsgleden og alle som får ta del i den – livet er litt morsommere for dem som liker sport!